Sockerkaka
Här kommer första receptet.
Vi börjar med en klassiker :)
Sockerkaka
Ugnstemp: 175 *C
50-75 margarin eller smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
eller rivet skal av ½ citron
1 dl mjölk eller vatten
smörj och ev bröa en avlång form eller rund hål form, ca 1½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda
mjöl, bakpulver och vanillinsocker eller citronskal. Rör nerblandningen
i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och vätskan.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Klart!
Sen så ska man bara få smaka.
Mums. :P
Det är kul att baka!
Vi börjar med en klassiker :)
Sockerkaka
Ugnstemp: 175 *C
50-75 margarin eller smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
eller rivet skal av ½ citron
1 dl mjölk eller vatten
smörj och ev bröa en avlång form eller rund hål form, ca 1½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda
mjöl, bakpulver och vanillinsocker eller citronskal. Rör nerblandningen
i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och vätskan.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Klart!
Sen så ska man bara få smaka.
Mums. :P
Det är kul att baka!
Kommentarer
Trackback