Choklad- och hasselnötskakor

Choklad- och hasselnötskakor

Choklad- och hasselnötskakor

 

Färdigt på: 1 tim 20 min
Ingredienser

0.25 0.25 sats farmors småkakor (se nedan)
50 50 g mörk kvalitets choklad 70%
50 50 g hasselnötter
Farmors småkakor:
7 7 dl vetemjöl
1 1 dl potatismjöl
1 1 dl strösocker
400 400 g smör, kallt
2 2 msk vatten, kallt

 

Det går bra att frysa degen om det blir över, perfekt om man vill ta ut och baka senare eller när man får gäster på oväntat besök. Den tar givetvis en liten stund att tina.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här:

1. Börja med att blanda ihop degen till farmors småkakor: Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.

2. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft.

3. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt (spara några hela att sätta i kakorna) och knåda ihop med degen.

4. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en nöt i varje kaka.

5. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.


Hoppas ni gillar det! <3

Kommentarer
Postat av: Aina

Bakgrunden ser god ut!

2009-08-30 @ 14:45:30
URL: http://singit.blogg.se/
Postat av: Anonym

kan jag få ett recept på kärleksmums??

2009-09-09 @ 18:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0